Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

kertészkedés

2024. 04. 19. 12:18:00

Májusban már nem kell tartanunk a hajnali fagyoktól, így ez az időszak kiváló az aktív kertészkedésre. Hoztunk egy listát, hogy biztos semmi ne maradjon ki a hónapban a kerti teendők közül.

2024. 04. 09. 11:14:18
Április a tavaszi kertészeti munkálatok csúcspontját jelenti. Ebben az időszakban a talaj általában elegendően felmelegedett ahhoz, hogy a palánták számára kedvező körülményeket biztosítson, az utolsó fagyok veszélye pedig már jelentősen csökken. Íme néhány növény, amelyeket áprilisban érdemes palántázni vagy közvetlenül a kertbe vetni.
2024. 04. 09. 11:07:26

A tavasz beköszöntével sok kertbarát és hobbikertész kezd el gondolkodni a palántázáson, ami a melegedő időjárás miatt áprilisban már ideális. Ahhoz, hogy ebben az időszakban a lehető legjobban ki tudjuk használni a kertünket, fontos tisztában lenni az aktuális palántázási teendőkkel. Íme néhány tipp és tanács tőlünk és a Gardena csapatától, hogy idén is gazdag termést és szép virágokat nevelhessünk.

2024. 03. 11. 22:39:18
Végre beköszöntött március, és bár az időjárás még ingadozhat, a naptár szerint már tavasz van. Ez a hónap a kertészkedés szempontjából rendkívül izgalmas, hiszen itt az ideje, hogy elkezdjük felkészíteni a kertünket a közelgő melegebb hónapokra. Lássuk, milyen feladatok várnak ránk ebben a hónapban, hogy kertünk egész évben a lehető legjobban nézzen ki!
2024. 02. 19. 22:24:21
Ahogy a február beköszönt, és magunk mögött hagyjuk a tél utolsó hónapját, mi, kertbarátok, már alig várjuk, hogy ismét belemerülhessünk kedvenc tevékenységünkbe. A hosszú, szürke téli napok után, amiket többnyire négy fal között töltöttünk, szinte felüdülés a kertünkben végre ismét tennivalót találni. A téli csend után, amikor kertjeinkben sétálva áhítattal figyeljük, ahogy a természet lassan, de biztosan ébredezik, minden egyes jelét annak, hogy a tavasz közeleg, különleges izgalommal tölt el minket.
2023. 08. 21. 12:01:34

Hamarosan vége a nyárnak, de a kert attól még korántsem vonul pihenőre! Rengeteg feladat van ugyanis még ilyenkor, érdemes tehát számbavenni őket, hogy ne merüljenek feledésbe. Gazdáinkkal összedugtuk a fejünket, s készítettünk egy feladatlistát, mely amellett, hogy segít a teendők összegzésében, reméljük, néhány új dolgokkal is megismeretet majd Téged!

 

2023. 04. 14. 17:11:13
Tudtad, hogy a háztartási komposztálás számos előnnyel jár a környezet és az emberek számára is? Ilyenek például a talajjavítás, a hulladékcsökkentés, a fenntartható kerti gondozás, a pénztakarékosság, a fenntarthatóság és a környezettudatosság nevelése. Az otthoni komposztálás egyszerű, gazdaságos és környezetbarát módja annak, hogy hozzájáruljunk a fenntartható életmódhoz és a környezetvédelemhez - szóval miért is ne csinálnád? Mi megmutatjuk, hogyan fogj neki, s mikre figyelj a komposztálás során!
2023. 04. 12. 16:48:17
Ha Te is szeretnél kertészkedni, vagy érdeklődsz a növények termesztése iránt, akkor jó helyen jársz!  A Gardino kertészeti webshoppal közösen készített videónkban Sándor Gazda megmutatja, miért érdemes palántázni, milyen kellékekre van szükséged, és azt is, hogyan zajlik a magvetés és a palánták nevelése a MyFarm közösségi kertjében! 
2022. 08. 10. 10:08:13
Javában itt a nyár - és ezt nemcsak a forró időjáráson, hanem sok-sok változatos programon keresztül is megtapasztalhattuk az utóbbi hetekben! Kertlátogatás, fesztivál és tánc az esőben…. Lássuk csak, mi minden történt velünk júliusban!
2022. 05. 25. 08:51:27
Szépen lassan az összes MyFarm kert megkezdi az idei kiszállítást. Az első kosarak látványa mindig hatalmas örömmel tölt el minket: azt jelzi, hogy a sok tervezés és előkészület beérni látszik, egy újabb szakaszhoz érkezett az adott gazda és farmja. 
 

De hogyan is teltek idáig a MyFarmereink hétköznapjai, mivel készültek az idei szezonra? Most egy csokorba szedtük nektek az elmúlt hónapok fontosabb eseményeit:

Keresés