Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Így telt az augusztus a MyFarm kertek táján

MyFarm_Kata
2021. 09. 05. 17:50:19
Így telt az augusztus a MyFarm kertek táján

Mondhatni állatian telt a legutóbbi hónap több MyFarm gazdálkodásban is. Sikerek és kudarcok egyaránt váltották egymást szinte az összes kertben, a szezon eddigi történéseiben megedződött MyFarmereinket ugyanakkor nem sújtották le különösebben az akadályok. Nem is nagyon lehetne idejük a búslakodásra, hiszen a MyFarm kosarak szállítása folyamatos, így bőven akad tennivaló a veteményesekben. De nézzünk kicsit körbe a kertekben egyenként is! 

Nem arattak osztatlan sikert a nagybajomi farm legutóbbi látogatói, pedig bizton állíthatjuk, hogy taroltak. Az erdő közepén található kert ugyanis egy csapat őzet, szarvast vagy vaddisznót látott - váratlan - vendégül, akik köszönték szépen, be is lakmároztak az eléjük kerülő terülj-terülj asztalkámból! Bosszúságra némi, aggodalomra azonban semmi ok: “a menthetetlen részét kiszedtük, a menthetőt megmentettük, másodvetéseket indítottuk, így senki nem marad finomság nélkül” - jelentette Kata a gazda a kert csoportjában. 

 

Kijutott az állati kalandokból Erika gazdának is a nagyrédei farmon: noha az ő betolakodói, a poloskák jóval kisebbek méretben, mégis képesek egy csapat vaddisznóval felvenni a versenyt, ha a kártevésről van szó. Ádáz küzdelem folyik velük a koktélparadicsomok és a kukorica megmentéséért is, de Erika gazda keményen dolgozik és bizakodó. Munkája gyümölcse persze hétről hétre be is érik: a búcsúzó nyár ellenére csodásak a MyFarm kosarak, és nemrégiben a vállalkozás is bővült egy hiperszuper, MyFarm logóval ellátott autóval! Hurrá! 

 

Sajnos a kukorica komoly károkat szenvedett a demjéni farmon is. Noha a kert madárriasztóval van felszerelve, ez nem jelentett különösebb akadályt annak a csapat szárnyasnak, akik szemet vetettek a szemes finomságra. Veronika gazdáék levonták a következtetést: jövőre fóliával védik majd a kukoricát, és vélhetően inkább a hartai farm biztonságtechnikai munkatársát, Rómeót  (azaz a madárijesztőt) és nejét, Júliát kérik fel a kert őrzésére, a modernkori madárriasztó berendezés helyett. 

 

Persze “veszteségek” mindegyik farmot érik, hiszen nem minden termény bírja egyenlő mértékben a kert adottságait, az idei klímát, vagy a - gyakran trükkös - körülményeket. Hajdúhadházon Mihály gazdának például az uborkát és az új zélandi spenótot nem sikerült megmentenie, ugyanakkor nem győz gyönyörködni a bőséges batáta és hadházi lapos káposzta termésben! 

 

Ópusztaszeren sem érzi jól magát a szabadföldi uborka (míg a fóliasátorban lévők viszont vígan növögetnek), és a salátáknak is elkélt az extra törődés az augusztus végi hűvösebb időben. Gyönyörű viszont a hagyma, csodásan növöget a padlizsán, kitartóan pirosodik a paradicsom, és zamatos, húsos terméseket hoz a paprika is!

 

Hasonló a helyzet a hartai farmon is: az őszies időnek köszönhetően lekerülnek az árnyékolók a paradicsomok feje felől. Szépen sorakozik már a paprika, a mángold és a cukkini is (mind-mind a szállítást várva), de az uborka-szezon se áldozott még le teljesen! Mellettük 1600 tő batáta alakul már sorban, katonásan, hamarosan ők is a szállítmányok “súlyos” részét képezik majd. 

A csodálatos virágok is kiválóan végzik a számukra szánt feladatot: egyesek gyűjtik a hasznos rovarokat, míg mások éppen távol tartják a kert többi részétől a kártevőket. 

 

A mindennapos teendők mellett pedig MyFarmereink remélik, hogy eseménytelen, nyugodt, napos időt hoz a szeptember, hogy a másodvetések szépen fejlődhessenek, az alakulóban lévő termések pedig időben, erőben, egészségben beérhessenek. 

Egy biztos: ők a szezon második felébe is szívüket, lelküket teszik bele. 


Keresés