Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Így telt az április a MyFarm kertek táján

MyFarm_Kata
2021. 04. 28. 09:53:45
Így telt az április a MyFarm kertek táján Kihívásokkal teli hónapot tudhatnak maguk mögött a MyFarm Gazdák: noha Sándor (Gazda) márciusban meghozta a meleget, sajnos azonban a korai április fagyok sok növényben kárt tettek. Azért pánikra persze semmi ok, lássuk, hogyan is kelnek életre a kertek szépen sorban!

Talán az egyik legfontosabb esemény - a növények fejldősése mellett, hogy kertjeink legtöbbjében beüzemelésre kerültek a kamerák, így előfizetőink már 0-24 szemmel tarthatják piciny parcellájukat és a gazdák szorgos munkáját. 

 

Van is mit figyelemmel követni!

 

Demjéni farmunkon például olyan lelkesen tojnak tollas hölgyeink, hogy Norbert gazda nem győzi a friss, finom jércetojásokat adományként felajánlani a Családok átmeneti otthonának. 

Akadnak persze bökkenők is - megjelentek a kertben a csigák, így a harc megindult. Szerencsére gazdáink - és futókacsa hadseregük - fáradtságot nem ismerve indították meg az első támadásokat a csúszós népség ellen. 

 

Nagybajomi gazdánk Kata és családja is újult erővel vették fel a kesztyűt - az időjárás ellen. Ahogy Kata fogalmazott, náluk akadt olyan alkalom, amikor egy napon belül tapasztalták meg az összes évszakot. A hatalmas hőingadozás (és egyéb természeti csapások) sajnos nem kedveztek a kert zöldellő lakóinak, Kata azonban nem csügged. Kisebbik szárnysegédjével nyakába vette a megyét, hogy a tőle tapasztaltabbaktól tanuljon és kérjen tanácsot. Mindent a farm sikeréért és az előfizetők öröméért - elhivatottságból ötös!

 

Csodásan alakul nagyrédei farmunk - noha korábban ez a terület “csak” legelőként szolgált néhány rafinált kecske számára. (Nekik azonban a kert érdekében költözniük kellett.)

Most azonban szépen sorol a borsó, bújik a retek, integet a zöldhagyma, zöldellik a saláta és a spenót. Sajnos azonban a fagy sem kímélte a kertet, így Erika gazdának újra kellett vetnie a céklát. Biztosak vagyunk benne, hogy gondoskodásának köszönhetően mindebből az előfizetők végül semmit sem fognak érzékelni. 

 

András gazda (Ópusztaszer) is a tőle megszokott fordulatszámon tesz-vesz nemcsak a kertben, hanem az online térben is. Miközben zöldell a kert és kikerült a megfelelő helyekre a szalma borítás is, addig az egyéb teendők sem váratnak magukra: András Gazda elsőként szerelte fel a napelemes kamerákat a farmon, katonás sorba rendezte az - egyelőre még üres - ládákat, és térképet készített a kertről az előfizetőknek a teljeskörűbb tájékoztatás érdekében. 

 

Ifjabb és idősebb Mihály gazda (Hajdúhadház) is végzett az egykori szőlős gatyába rázásával, így már igazán kert formát kapott a terület! Jól is áll neki a sok, katonás sorban zöldellő növényke! Az első körös vetésekkel már végeztek gazdáink, így hamarosan a palántázás lesz a legfőbb feladatuk. Reméljük, addigra végre a bolondos időjárás is összeszedi magát! 

 

No és mi a helyzet Sándor gazdával (Harta)? 

Nos, ő már rutinosan viseli a hajmeresztő áprilisi időjárást, hiszen harmadik esztendeje gondozza a farmot, gyűjti a meteorológiai adatokat és kertészeti tapasztalatait a nagy titkokat őrző füzetébe. 

Ahogy a minap a kellően kedvező tavaszi napsütés kapcsán fogalmazott: 

“Azért a jó idő és a víz csodákra képes! Kezdjük utolérni magunkat!”

 

Végeredményben nem is kívánhatnánk ennél többet, nem igaz? 


Tudatos vásárlóként Te is támogatnád szimpatikus MyFarm Gazdáink munkásságát? 

Akkor keresd a Hozzád legközelebb eső kertet a felső menüsorban, vagy a https://myfarmharta.com/#kertek oldalon!

Keresés