Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Így telt az újabb szezonra való felkészülés a MyFarm kertekben

2022. 05. 25. 08:51:27
Így telt az újabb szezonra való felkészülés a MyFarm kertekben Szépen lassan az összes MyFarm kert megkezdi az idei kiszállítást. Az első kosarak látványa mindig hatalmas örömmel tölt el minket: azt jelzi, hogy a sok tervezés és előkészület beérni látszik, egy újabb szakaszhoz érkezett az adott gazda és farmja. 
 

De hogyan is teltek idáig a MyFarmereink hétköznapjai, mivel készültek az idei szezonra? Most egy csokorba szedtük nektek az elmúlt hónapok fontosabb eseményeit:

A tavalyi szezon lezárta után minden kertnél a tanulságok levonásáé volt a főszerep. MyFarm gazdáink számot vetettek, átgondolták az elvétett hibákat, következtetéseket vontak le az időjárás alakulásáról, gondosan áttanulmányozták a vásárlói visszajelzéseket, és gyakorta egyeztettek Székely Gyöngyvérrel is, aki a hazai vegyszermentes gazdálkodás élő tudás-lexikona (és akinek nem tudunk kellően hálásak lenni a sok segítségért)! 

Mindezek után a kert újbóli megtervezéséé lett az elsődleges feladat: mindenki szorgosan rajzolgatott, jegyzetelgetett… Hiszen mi másra is lehet jó egy hosszú, hideg, téli nap? 

 

Amint az idő enyhülni kezdett, megkezdődhetett az érdemi munka: a talaj megtisztítása, szántás, trágyázás. Mindeközben az üvegházak, fóliasátrak melegében szépen növögettek az első palánták - hogy ha az idő már kellően meleg, egy részük kikerülhessen a szabad földbe is.

 

A kerti munkálatok megkezdésével az eszközeink tárháza is komoly mustrán esett át: voltak, amelyeket erősebbre, hatékonyabbra, modernebbre cseréltünk. Átdolgozásra került több kertben az öntözőrendszer is, hiszen a tavalyi szárazságokból már sejtettük, hogy idén is szükségünk lesz a locsolásra bőven. Ezúton is köszönjük a Gardenának, hogy segítettek kertjeink egyik legfontosabb elemét megújítani és még hatékonyabbá tenni! 

 

MyFarmereink mindeközben árgus szemekkel figyelték a hőmérséklet alakulását is. A meleg nappalok, ugyanakkor fagyos reggelek sokáig nem adtak zöld utat a szabad földben való termesztésre. A korábbi évek tapasztalatai ilyenkor köszönnek vissza igazán: az, hogy mi, mikor, hova kerül ki, nagyban ezek függvényében dőlnek el. 

 

Amíg a kertekben folyt a felkészülés és a szezon megalapozása, addig természetesen a “háttércsapatunk” sem tétlenkedett: gőzerővel kereste az együttműködési lehetőségeket, és irányította a kosarak értékesítését. Utóbbi a világban történt események hatására nálunk is nem látott kihívásokat hozott: noha a korai felkészülésnek és eszközbeszerzésnek hála a költségeink egy részét “régi áron” tudtuk tartani, az egyre növekvő benzinárak miatt mi is áremelésre kényszerültünk. Ezt azonban addig húztuk, ameddig csak lehetett, és előre jeleztük - így a legtöbb előfizetőnknek bőven volt alkalma a megszokott áron megrendelnie MyFarm kosarait. (Az áremelés a korábbi előfizetéseket nem érinti.)

 

Hogy miért írtuk le mindezt? 

 

Hogy lássátok: egy kisvállalkozás élete tele van hullámokkal és előre nem látott meglepetésekkel. Ahhoz már szinte kezdünk hozzászokni, hogy bármikor jöhet egy gigászi földibolha invázió vagy komolyabb hőmérséklet ingadozás, de az idei év már most megmutatta, hogy a kerteken túlmenően is akadnak - nem várt - befolyásoló tényezők. 

 

Szerencsére azonban ezekből is sokkal több a pozitív! Remek példa erre a Yettel Hungary-vel közös együttműködésünk, amelynek nagyon-nagyon örülünk! A telekommunikációs nagyvállalatnak hála idén a kamerarendszerünk is komoly újításokon esett át, így gyorsabb, stabilabb és már a weboldalunkon keresztül is bármikor elérhető adást biztosítva. 

 

Nem unatkoztunk hát eddig sem, a május pedig már különösen “kertészkedősre” sikeredett! Érdekel titeket, hogy miért? Maradjatok velünk, hamarosan beszámolunk róla - MyFarm módra! 

Keresés