Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Így telt a március a MyFarm kertek táján

MyFarm_Kata
2021. 04. 06. 22:14:24
Így telt a március a MyFarm kertek táján

Izgalmas és eseménydús hónapot zárhattak MyFarm Gazdáink a Húsvéti hétvége előtt. Minden farmon gőzerővel zajlottak az ilyenkor szokásos kora tavaszi munkálatok: talajelőkészítés, vetés, palántázás. Mindemellett egyéb események is színesítették a Gazdák hétköznapjait: van, ahol újabb jövevényekkel bővült a családi vállalkozás, van ahol pedig az extra feladatok és az olykor még fagyosabb reggelek jelentettek némi kihívást. 

 

Lássuk miről is van szó pontosan!

 

“Helyzetjelentés az elmúlt napokról: elkészültek a bakhátak a sárgarépának és a petrezselyemnek!” - írta nagyrédei gazdánk, Erika nemrégiben az előfizetőinek. 

“Két parcellát is bevetettem, így lesznek kora májusi saláták, amerikai barna tépősaláta, korai retekfélék - köztük francia reggeliző retek -, céklafélék, rengeteg hagyma és debreceni zöldborsó is. A magaságyás alatt már látható a próbavetés; sorol a lila sárgarépa, retek és a saláta.” Erikáék tehát remekül haladnak, köszönhetően annak is, hogy csodás gyermekeik is lelkesen veszik ki részüket a munkálatokból. 

 

Nem ők azonban az egyedüli lelkes ifjoncok! 

 

Szorgos kis kezek tüsténkedtek a demjéni farmon is: Norbert gazda egész családja besegített a vetés körüli teendőkbe és az új, tollas munkaerő gondozásába is! 

Demjéni farmunk ugyanis 180 darab boldog tyúkocskával bővült, akik már serényen meg is kezdték a gyakorlást a szezonra. A finom, méretében azonban még kisebb jércetojás nagy része adomány formájában talál gazdára, így garantáltan nem vész el! 

 

Persze nem csak a demjéni kosarak tartalmaznak majd ízletes, háztáji kapirgálós tojást! A tavaly - méltán - elhíresült hartai tyúkjaink természetesen idén is felveszik a műszakot. Szerencsére az elmúlt szezon és a téli időszak cseppet sem viselte meg őket, így hamarosan megint teljes fordulatszámon zajlik majd a tojástermelés! (Az elmúlt hónapok szolidabb "termése" szintén adományként került a legmegfelelőbb helyekre.)

 

De nem csak rutinos tollas hölgyeink, hanem rutinos Sándor Gazdánk (Harta) se nagyon fér már a bőrébe! A kert körüli teendők mellett palántát nevel, kísérletezik, okosodik. Régi “cimborája”, Rómeó kolléga idénre kimenőt kapott: helyére felesége, a határozott kiállású Júlia lépett a madárijesztői feladatok ellátására. 

 

Létszámnövekedésről számolt be nagybajomi gazdánk, Kata és Tamás is: egy kisfiúval bővült csodás családjuk, amihez ezúton is szívből gratulálunk! Persze a munka és az élet náluk sem állt meg, a talaj rendezése és egyengetése után náluk is kezd igazi kert formát ölteni a farm!

 

Csakúgy, mint Mihálynál, hajdúhadházi gazdánknál, aki egy komplett szőlőlugast radírozott le a Föld színéről a közösségi kert érdekében. Így végre ő és édesapja is megkezdhették a vetést. Került a földbe a hagyma, borsó, spenót és sóska mellett egyéb különlegesség is: öt különböző fajta csilipaprika, melyeket még András gazda (Ópusztaszer) hozott egyenesen Mexikóból és osztott meg jó szívvel Mihályékkal is. 

 

Persze András gazda (Ópusztaszer) nem csak a csilipaprika magokban osztozik kollégáival, hanem a lelkesedésben is. A borsó, burgonya, retek, sárgarépa, petrezselyem, zeller, rozmaring, káposzta és dughagyma már mind-mind a földben várják nála is, hogy egyszer majd a kosarakba kerüljenek! 

“Egyre többen és többen éledeznek, egyre szebb a kert, lassan kezdhetünk visszaszámolni az első kosarakig.” - számolt be előfizetőinek nemrégiben ő is. 

 

Kétség sem fér hozzá, MyFarmereink már egytől egyig türelmetlenül várják az első zöldségkosarak kiszállítását és a hozzájuk kapcsolódó visszajelzéseket. Hiszen egy cél lebeg mindannyiuk szeme előtt: hogy minél több család asztalára kerüljön friss, vegyszermentes, helyi zöldség a következő hónapokban. 

 

S ez a cél minden munkát megér. 

 

Tudatos vásárlóként Te is támogatnád szimpatikus MyFarm Gazdáink munkásságát? 

Akkor keresd a Hozzád legközelebb eső kertet a felső menüsorban, vagy a https://myfarmharta.com/#kertek oldalon! 


Keresés