Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Így telt a május a MyFarm kertek táján

MyFarm_Kata
2021. 05. 31. 12:55:30
Így telt a május a MyFarm kertek táján

Igazán jelentős hónapot zárhattak a MyFarm közösségi kertek, hiszen - a trükkös időjárás ellenére - a legtöbb Gazda már megkezdhette az elmúlt hetekben a zöldségkosarak kiszállítását! 

 

De mi is történt pontosan a farmokon? Lássuk csak szépen, sorban!

 

Akármilyen izgalmas is a szezonkezdés, Norbert Gazdáéknál (Demjén) a nyomában sem érhetett annak a hírnek, hogy megérkezett a legkisebb MyFarmer a csapatba! Baba és mama is jól vannak, aminek szívből örülünk, és gratulálunk a család gyarapodásához itt is! 

 

Kata Gazda (Nagybajom) és családja is új jövevényekkel néz szembe - ezek a vendégek azonban valóban hívatlanok! Egy 8-10 fős őzcsalád garázdálkodik a kertek körül esténként, a zsenge palántákat lesve. Szerencsére Katáék résen vannak, így aggodalomra egyelőre semmi ok. 

A fagyzugos farmon amúgy sem könnyű az élet, mivel itt az országos átlaghoz képest jó pár fokkal alacsonyabb a hőmérséklet, a növények is lassabban fejlődnek… no de micsoda bőségnek lehetünk majd tanúi, ha szépen minden beérik (és micsoda előny lesz ez majd a legnagyobb nyári kánikulában)! Hamarosan azonban itt is indul a szezon, Katáék (és az előfizetők) már nem győzik kivárni! 

 

Apropó bőség…. Erika Gazda viszont nem panaszkodhat! Nagybajommal ellentétben Nagyrédén már egyre gyakrabban fordul igazán nyáriasra az idő, így jó szolgálatot tesz az öntözőrendszer a növényeknek és egy kis vizes mókára kapható gyerekeknek egyaránt!  A szép időnek köszönhetően buján zöldül a kert, és szépen alakulnak a zöldségkosarak is. Hihetetlen, hogy ugyan országunk nem mondható épp nagynak, mégis milyen különbségek lehetnek az egyes tájegységek között! 

 

Hasonlóan szerencsés időjárásról számolt be nemrégiben András Gazda is (Ópusztaszer): “A sok eső, és a napsütés meghozta az eredményét! A kert majdnem minden szeglete ÉL! A borsó hüvelyek csak úgy híznak, a paradicsom palánták már a bujtatásra várnak, a saláta roppanós és zsenge, a mángold pedig hamarosan szedhető.” 

Fejtörést okoznak azonban a kártevők, amelyek a kertek fejlődésével párhuzamosan egyre inkább felvetik a fejüket a farmokon. 

 

Bizony Sándor Gazda (Harta) is sokat küzd az apró és hívatlan vendégekkel, de egyelőre - természetesen - ő áll nyerésre. Az elmúlt hetek esős, hidegebb időszaka azonban nála is lelassította a szezont: lassabban kelt ki és növekszik a cukkini, zöldbab, főzőtök és a cékla is. Ugyanakkor az újhagyma, saláta és eper duzzad a tápanyagtól, s szépen fejlődik a paprika és a paradicsom is. Márpedig ez a legfontosabb, nemde? 

 

Több kört futott már a cukkinivel Mihály Gazda (Hajdúhadház) is, aki azonban - szerencsére - nem arról híres, hogy egykönnyen feladja, ha nehézségekbe ütközik! Kitartó munkájának hála egyre szebben zöldül már a kert, így a héten nála is kiszállításra kerülhetnek az első zöldségkosarak a szépen megfestett, MyFarm logóval ellátott ládákban! :)

 

S hogy mik a visszajelzések az első kosarakról?

 

Szemezgettünk Nektek egy kicsit: 

“Megjött, isteni, friss, finom!! Köszönjük!”

“Nagyon köszönjük! Még az illata is annyira friss és üde!”

“Köszönjük! Az 1. láda fantasztikus volt!”

“Megérkezett nekünk is az első csomagunk. Nagyon szuper, nagyon köszönjük.”

“Ez a tárkony hihetetlenül finom. Az életben nem főztem még ennyire finom ragu levest.”

 

Jöhet özönvíz, szél, fagy, vagy egy komplett őzcsorda… ezekért a visszajelzésekért megéri!

Köszönjük!

 

Tudatos vásárlóként Te is támogatnád szimpatikus MyFarm Gazdáink munkásságát? 

Akkor keresd a Hozzád legközelebb eső kertet a felső menüsorban, vagy a https://myfarmharta.com/#kertek oldalon! 

Keresés