Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Így telt a július a MyFarm kertekben

MyFarm_Kata
2022. 08. 10. 10:08:13
Így telt a július a MyFarm kertekben Javában itt a nyár - és ezt nemcsak a forró időjáráson, hanem sok-sok változatos programon keresztül is megtapasztalhattuk az utóbbi hetekben! Kertlátogatás, fesztivál és tánc az esőben…. Lássuk csak, mi minden történt velünk júliusban!

 

 

Sándor Gazda (Harta) örömmel csillogtatta meg remek vendéglátói képességeit a hónapban: előfizetőit fogadta egy kertlátogatással, zöldségszedéssel és lecsó főzéssel egybekötött nyílt napra a farmon. Mindenki csodásan érezte magát, az erről árulkodó beszámolónkat és fotóinkat pedig megtekinthetitek egy korábbi cikkünkben

 

De András, ópusztaszeri gazdánk, és családja is kivette részét az ismerkedésből: ők a mártélyi fesztiválon képviselték MyFarm csapatunkat, és kóstoltattak néhány finomabbnál finomabb zöldségkrémet az érdeklődőkkel. 

 

Mihály gazda (Hajdúhadház) is tett némi kitérőt a szokásos útvonalától a hónapban: a helyi bölcsödének adakozott serényen a kert terményeiből. Lassan a heti rutinjává válik ez az igen nemes szokás, mi pedig nem is lehetnénk büszkébbek rá emiatt!

 

Demjénben a hatalmas szél viccelte meg Veronika gazdát hónap elején, némileg megrongálva a fóliasátor fedését. Noha férje, Norbert gazda épp nem tartózkodott otthon, Veronikát szerencsére nem kell félteni: kis segítséggel hamar - és komolyabb károk nélkül - sikerült megelőznie a nagyobb bajt, így a szélben lebegő fólia rendben visszakerült eredeti helyére. 

 

Sajnos azonban nem a szél volt gazdáink legnagyobb gondja az elmúlt hetekben. A szárazság és az aszály olyan - korábban nem látott - méreteket öltött egész hazánkban, amellyel nehéz megbirkózni. Habár egész nap megy az öntözőrendszer az összes kertben, a növények szinte kivétel nélkül mind szenvednek a hőségtől és az UV sugárzástól. 

Ezért minden erőnkkel igyekszünk olyan zöldségkultúrákra átállni, melyek szárazságtűrőbbek, és felveszik a harcot a megváltozott, egyre melegebb éghajlatunkkal. 

 

Közben természetesen nagyon vártuk a megváltó esőt, amely már Szentmártonkátán és Nagyrédén is hozott némi frissülést a hónapban. (Erika gazda és családja el is járták az “eső-táncot” örömükben!) Sajnos azonban a forróság miatt ezek emléke hamar tovaszállt, így minden erőnkkel abban reménykedünk, hogy augusztusban kicsit kegyesebb lesz velünk az időjárás.

 

Tudjuk azonban, hogy a szárazság nem csak a mi “házunk táját” viseli meg komolyabban, ezért összeszedtünk néhány tippet a víztakarékosságra és a kiskertek növényeinek védelmére vonatkozóan, melyeket szintén a blogon olvashattok. Noha reméljük, hogy sok előfizetőnk és olvasónk hasznára válnak az összegyújtött praktikáink, szívből reméljük, hogy nem lesz rájuk szükség a közeljövőben…. 

 

Akárhogy is, augusztusban kiderül! ;)

Addig pedig a kosarak készülnek tovább, szépen, sorban, serényen. Nézzétek csak!

Keresés