Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Így telt a február a MyFarm kertek táján

MyFarm_Kata
2021. 03. 04. 15:30:59
Így telt a február a MyFarm kertek táján

“Valami elindult” - írta nagybajomi gazdánk a minap… de ne szaladjunk ennyire előre a történetben!

Mihelyst erősödnek a napsugarak és emelkedik a hőmérséklet, gyűlik a MyFarm kertek körül is a napi tennivaló - így a gazdák már igazán nem unatkoztak az elmúlt hetekben!

Ahogy ilyentájt lenni szokott,

az összes farmon megkezdődött a talaj előkészítése, trágyázása, a parcellák kialakítása.

 

Mihály gazda és családja (Hajdúhadház) ráadásul komoly “fába” vágta a fejszéjét, hiszen a területén előbb a korábbi szőlőlugast kellett teljesen felszámolnia. Ha pedig nem a kinti munkálatokkal van elfoglalva, akkor örömmel válaszolja meg előfizetői kérdéseit az arra létrehozott, zárt Facebook csoportban. “Nagyon jó látni, hogy napról napra nő a megrendelők száma. Bízunk benne, hogy minél több emberhez eljut ez a remek kezdeményezés, és sokan élni is fognak a lehetőséggel.” - meséli vidáman.

 

Norbert gazda és felesége (Demjén) is szorgoskodik serényen. Mivel náluk nagyon kötött a talaj, így homokkal szórták fel azt, és tették legújabb lakóik - egy nagy kupac földigiliszta - számára még otthonosabbá. “A tavalyi trágyatalpban rengeteg giliszta lett, és a veteményesbe kerültek, itt segítik tovább a munkánkat!” - magyarázza Veronika az előfizetőknek. 

 

Természetesen befejeződött a vetőmagok beszerzése is, hála a BioKiskert és Székely Gyöngyvér szakszerű segítségének és útmutatásainak. 

 

A kertek pontos összetételéről már aktívan folynak a szavazások Szabolcs és Erika gazda (Nagyréde) Facebook csoportjában is, hiszen a MyFarm előfizetők nem csak kérdéseikkel, hanem kívánságaikkal is “bombázhatják” a gazdákat. A kiválogatott magok egy része már most elvetésre kerül, hiszen Erika festői szépségű üvegházában (amelyet Szabolcs, a férje épített neki) minden körülmény adott a megfelelő, sikeres palántázáshoz.

 

S, hogy mi lesz az elkövetkező napok, hetek legfontosabb feladata?

 

“Vetés, vetés és vetés.” - lelkendezik András gazda (Ópusztaszer) is. “Mivel a földterület már elő lett készítve, így a következő lépés a parcellák pontos kijelölése lesz. Ezen a hétvégén már szeretnénk helyre vetést végezni, illetve elkészíteni a támokat is a paradicsomnak, babnak.”

 

Reméljük, hogy a lelkiismeretes korai munkálatok meghozzák a várt eredményt. 

Mi sem adhat nagyobb okot a bizakodásra, mint az első pici, zöldellő hírhozók, ahogy óvatosan kikandikálnak a földből. 

“Talán olvashattátok a bemutatkozásunkban, hogy tanyán élünk sok állattal körülvéve, de biztosan állíthatom, hogy ez is akkora öröm, mint amikor végre megérkezik egy kecskegida vagy egy alomnyi kismalac” - írta Kata gazda (Nagybajom) az első csírát megörökítő fotóhoz. 

 

S valóban, innen már nincs megállás, “valami elindult”.  

 

Tudatos vásárlóként Te is támogatnád szimpatikus MyFarm Gazdáink munkásságát? 

Akkor keresd a Hozzád legközelebb eső kertet a felső menüsorban, vagy a https://myfarmharta.com/#kertek oldalon! 

Keresés