Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Így telt a 2022-es szezon a MyFarm közösségi kerteknél

MyFarm_Kata
2022. 11. 18. 17:23:13
Így telt a 2022-es szezon a MyFarm közösségi kerteknél Nem tagadjuk: valódi hullámvasút volt az idei nyár, ebben minden MyFarm gazdánk egyetért. Voltak csodaszép és embert próbáló pillanatok is szép számmal. Volt, hogy csüggedtünk, volt, hogy meghatódtunk, és persze sokat is nevettünk - együtt, veletek.
 

Most összeszedtük az idei nyár legfontosabb pillanatait, így telt a 2022-es szezonunk:

 

“A forrósággal szemben szinte tehetetlenek voltunk” - összegez az idei szezon tapasztalatai kapcsán Erika gazda (Nagyréde). Nem ő az egyetlen, aki kapásból az aszályt és szárazságot emeli ki, a csapadékhiány minden kert életben maradását jócskán megnehezítette. Nem véletlenül lett a legtöbb MyFarmernük számára a locsoló- és csepegtető rendszer fejlesztése, bővítése az egyik legfontosabb feladat az újabb esztendőre: farmjaik túlélésének lehet mindez a záloga. 

A kihívások  képzeletbeli listáján természetesen a kártevők sem maradtak el nagyon, dobogónk második helyére biztosan felkapaszkodtak - idén is.  

 

A nehézségeket persze mindig felülmúlják a felejthetetlen, boldog pillanatok - szerencsére nem volt ez másképp idén sem!

 

Kijutott például a társadalmilag értékes cselekedetekből:

Tartottunk egy kellemes, csapatépítéssel egybekötött szemétszedést a Dunai ártérben (103 zsák szemetet “összehordva”!)

 

Meglátogattuk az Oltalom Karitatív Egyesületet is, és ha már ott jártunk (egy nagy adag zöldséggel megrakodva), akkor főztünk egy finomat, amit a Brancs közösségi piactér csapatával karöltve osztottunk szét, közel 300 arra rászoruló között. 

De volt részünk jó pár “nagy találkozásban” is!

Tartottunk egy kellemes, családias hangulatú nyílt napot a hartai kertben, ahol jókat beszélgettünk előfizetőinkkel, szüreteltünk, finomakat főztünk, lakomáztunk.


 

Majd az első, lecsókóstolással egybekötött MyFarm Gasztroünnepen bebizonyítottuk, hogy a vegyszermentes MyFarm zöldségekből készült lecsó valóban ízletesebb a “bolti” alapanyagokból készült társánál. Hatalmas örömünkre szolgált, hogy Mautner Zsófi nagykövetünk és Szatmári Feri (Főzelékes Feri) is velünk tartott ezen a csodás napon, ízletesebbnél ízletesebb ételkölteményeikkel elkápráztatva minket és vendégeinket is!

Sőt, kalimajori látványkertünkben még egy izgalmas környezetórát is megtarthattunk a jövő leendő “MyFarmereinek”, a solti általános iskola negyedikeseinek!  

Végül, de nem utolsó sorban munkánk is elismerésre került, ismét: mi vihettük haza a Bridge Budapest Üzleti Közösségi Díjátadóján az “Az év látható helyi közössége” díjat. 

 

Nem szívet melengető akárcsak végignézni ezeket a képsorokat? (Hát még megélni őket!) Ezek azok a momentumok, amik erőt adnak olyankor, amikor már hetek óta csapadékért imádkozunk, a felmagzó salátával küzdünk, vagy a kártevők inváziójával viaskodunk.

Ezek azok a pillanatok, amelyek hozzátesznek ahhoz, hogy jövőre is azt mondjuk: naná, hogy belevágunk újra! 

 

Zárásként szeretnénk ismét köszönetet mondani azoknak a cégeknek, akik mindenben támogattak minket idén is: A Yettel Hungary-nak a technikai infrastruktúráért, és a példamutatásért, amit közösségi kertjükkel a jövő nagyvállalatai elé állítanak. Öröm volt közösen ezen a csodás kezdeményezésen dolgozni!

 

Köszönettel tartozunk a Gardena-nak is, hiszen nélkülük, a szakmai tudásuk és tapasztalatuk (valamint a pótolhatatlan öntözőrendszerük) nélkül bizony gondban lettünk volna!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagy öröm számunkra, hogy ilyen nagyra becsült vállalatoktól kapunk segítséget, bátorítást és rengeteg jó szót!

 

 

Köszönjük a remek fotókat Fejes Csilla és Bognár Katalin!

Keresés