Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A hónap zöldsége

2024. 05. 03. 09:47:08
2024. 05. 03. 08:43:58

A retek nem csak a tavasz első hírnöke, hanem egy igazi vitaminbomba is, amely számos módon felhasználható a konyhában.

2024. 04. 09. 12:18:46

Az április nemcsak a tavasz kezdetét jelenti, hanem egyben a friss zöldségek és gyümölcsök szezonjának is a startját. Ebben a hónapban a retek kerül a figyelem középpontjába, amely nem csak ízletes, de számos egészségügyi előnnyel is bír. Ez a ropogós zöldség többféle formában és színben elérhető, így mindenki találhat magának ízlésének megfelelőt.

Lássuk, miért érdemes több retket fogyasztanunk áprilisban!

2024. 03. 12. 13:16:51

Sokan csupán egyszerű köretként gondolnak a burgonyára, pedig ennél sokkal több rejlik ebben a szerénynek tűnő gumóban.

A burgonya táplálkozási profilja, egészségre gyakorolt hatásai és sokoldalúsága miatt valódi szuperélelmiszernek tekinthető. Ebben a blogbejegyzésben felfedünk néhány kevésbé ismert tényt a burgonyáról, bemutatjuk egészségügyi előnyeit és adunk néhány tippet a változatos felhasználására.

2024. 02. 19. 21:50:01

A cékla, a téli időszak kincse, újra a figyelem középpontjába kerül új rovatunkban, ahol nem csak ízével és szívével hódít, hanem rendkívüli egészségügyi előnyei által is.

Sokan csupán a klasszikus céklasalátát ismerik belőle, pedig ez a gyökérzöldség sokkal többre képes, mint gondolnánk.

 

2021. 10. 27. 11:44:10

Ugyan ki ne ismerné a burgonyát? Noha egy nagyon változatosan elkészíthető, laktató alapanyag, mivel magas a szénhidráttartalma - és ráadásul legtöbbször olajban sütve kerül az asztalunkra -, így a közhiedelem méltatlanul egészségtelennek bélyegezte meg ezt az egyébként nagyszerű zöldséget. 

Pedig megfelelően elkészítve és mértékkel fogyasztva egészségünk egy fontos barátjára tehetünk szert benne! 

2021. 09. 09. 08:01:26

Talán sokan nem ismeritek azt a zöld leveles zöldséget, aminek csodás, húsos, sötétzöld levelein vastag fehér,sárga vagy rózsaszín erek futnak végig.  Ez a zöldség nem más, mint a spenót és fodros kel közeli rokona, a mángold, melynek már csodás erezete is jelzi, hogy szívünk és érrendszerünk egyik barátja.  Aki nem ismerné, annak érdemes vele megismerkedni, mert nemcsak egészséges, hanem rendkívül finom, végtelenül egyszerű elkészíteni és ő a MyFarm kosarak egyik nyári, kora őszi jolly jokere.

2021. 07. 05. 19:34:45
Amennyiben egy igazán üdítő és frissítő, hideg nyári levesre vágytok, ne is keressetek tovább: ez a litván eredetű hideg céklaleves ugyanis minden igényt kielégít, mi több, túl is szárnyal, hisz nem csak a színe gyönyörű, hanem az íze is fantasztikus!
2021. 06. 07. 09:22:32
Feldobnád a reggelit egy kis extra zöldséggel? Akkor készítsd el ezt a párolt mángoldot, ami 5 perc alatt kész, és tele van vitaminnal és ízzel, amiktől garantáltan felébredsz!
2021. 05. 02. 16:50:35

A mángold egy méltatlanul mellőzött levélzöldség, melynek legközelebbi rokona a cékla, de ebbe a családba tartozik még a fodros kel, a rebarbara és a spenót is. Míg a céklát elsősorban gyökere miatt termesztik (bár sokan kedvelik a cékla zöldjét is, amiből például pesto vagy smoothie készíthető), a mángoldnak leginkább húsos szárát és leveleit fogyasztjuk. Különböző színekben fordul elő a kertekben, a MyFarm kosaraiban is találkozhattok sárga, piros és lila szárú mángolddal is. És hogy mit készíts belőle, ha mángold érkezik a kosaradban? Cikkünkből ez is kiderül!

Keresés